klimaenergy.cz

Proč vytápět tepelným čerpadlem? Jaká je cena takového tepelného čerpadla? 

19.1.2020

Proč se vyplatí pořídit si tepelné čerpadlo? 

Tepelné čerpadlo vzduch–voda odebírá teplo z venkovního vzduchu, a tím se docílí velmi úsporného, ekologického a bezobslužného vytápění rodinného domu. Tepelným čerpadlem lze nejen topit, ale i ohřívat užitkovou vodu v zásobníku. Většina výrobců zároveň nabízí tepelná čerpadla s funkcí chlazení. Taková čerpadla využíváme s vysokou účinností po celý rok, když netopí, nebo neohřívají teplou užitkovou vodu, tak mohou chladit. Díky tepelnému čerpadlu máte komfortní teplotu doma po celý rok. Tepelná čerpadla, která umí chladit, chladí buď do podlahového topení anebo velmi účinně vychladí prostor pomocí fancoil klimatizačních jednotek. Tepelným čerpadlem tedy získáváte kompletní řešení v jednom systému topení, ohřevu TUV a chlazení.

Proč se ještě vyplatí nechat si instalovat tepelné čerpadlo? Šetříte totiž celkové energetické provozní náklady rodinného domu. Díky tepelnému čerpadlu totiž získáte navíc sníženou sazbu elektrické energie až na 20 hod. denně, a tak šetříte za energie na všech spotřebičích v domácnosti.

A jak je to s požadavky na instalaci tepelného čerpadla? Na montáž tepelného čerpadla vzduch-voda jsou minimální nároky. K instalaci nepotřebujete žádné stavební povolení a navíc stačí minimální prostor a to jak pro venkovní jednotku, tak pro instalaci vnitřní jednotky. Přesné technické parametry se liší mezi jednotlivými výrobci, obecně lze ale napsat, že pro venkovní jednotku tepelného čerpadla není potřeba více než 1,5 m2 ať už je umístěna na konzolích na fasádě domu či na podstavci mimo konstrukci domu. Pro vnitřní jednotku tepelného čerpadla je potřeba místa ještě méně, přibližně 1 m2. Prostor je samozřejmě odlišný podle  typu vnitřní jednotky tepelného čerpadla - nástěnného hydroboxu nebo integrované jednotky.

Obáváte se hlučnosti venkovní jednotky tepelného čerpadla? Nechcete, aby Vaše tepelné čerpadlo rušilo sousedy? KLIMA ENERGY dodává a instaluje tepelná čerpadla pouze od světoznámých výrobců tepelných čerpadel, kteří musí dodržovat přísné technické normy a dokládají to špičkovými technickými parametry, vysokou technologickou úrovní a účinností a mohou se chlubit tím, že jejich čerpadla patří k nejtišším na trhu.

Mezi taková tepelná čerpadla patří např. japonský Mitshubishi nové generace s dvakrát zapouzdřeným kompresorem, Panasonic Aquarea SQC T-Cap, ale i německý Alpha Innotec s invertorovou technologií a s plynulým řízením výkonu. Navíc existují i možnosti jak snížit hlučnost tepelného čerpadla správným umístěním venkovní jednotky, s vhodným odstupem a natočením od sousedních domů   - tedy montáž tepelného čerpadla odborným a zkušeným technikem.

Rádi využíváte moderní technologie? I do tohoto oboru vstoupily moderní technologie a tepelné čerpadlo snadno ovládáte pomocí IT. Takovým čerpadlům říkáme čerpadla nové generace a lze je velmi pohodlně ovládat přes internet. V rodinném domě si jednoduše zatopíte, snadno zvýšíte teplotu doma pomocí telefonu či tabletu už při odjezdu z práce nebo před návratem z dovolené.

Zajímá vás cena takového tepelného čerpadla vzduchvoda? Podívejte se na náš katalog. Přejete si znát cenu tepelného čerpadla s montáží? Neváhejte nás hned kontaktovat na tel. 773 131373.

Rádi Vám zpracujeme zdarma a nezávazně cenovou nabídku.  Naši zákazníci mají s tepelnými čerpadly vzduch–voda jen ty nejlepší zkušenosti. Podívejte se na desítky našich instalací na stránce reference.

Přejete si více informací?  Kontaktujte nás a my Vám rádi pomůžeme.

Na KLIMA ENERGY se můžete spolehnout! Máme zkušenosti a za sebou desítky úspěšných montáží! 

Fotografie z montáží tepelných čerpadel můžete shlédnout zde: REFERENCE

Děkujeme za zájem o naše služby!

KLIMA ENERGY TEPELNÁ ČERPADLA