klimaenergy.cz

CHCETE PORADIT JAK ZÍSKAT PENÍZE NA POŘÍZENÍ TEPELNÉHO ČERPADLA JAKO NEJLEVNĚJŠÍHO ZDROJE TOPENÍ?

2.1.2020

S nástupem nového roku se zase vše zdražuje a Vy již nyní máte velmi vysoké provozní náklady domu. Zjišťujete jak ušetřit za energie a přitom si snížit pořizovací náklady za nové tepelné čerpadlo?  Našli jsme pro Vás jaké jsou současné možnosti dotací na tepelná čerpadla a další možnosti financování nového zdroje topení. 

Zde stručné shrnutí:

1. KOTLÍKOVÁ DOTACE

Tu můžete využít, jestliže topíte uhlím nebo dřevem v kotli s ručním přikládáním. Váš kotel musí patřit do 1., nebo 2. emisní třídy, nebo ji nesmí mít stanovenou vůbec. Kotel musí sloužit jako hlavní zdroj tepla nebo jako druhý zdroj spolu s plynem, elektrokotlem atd. Stát Vám v tomto případě přidá až 127 500 Kč a my Vám se získáním dotace rádi kompletně pomůžeme.

2. DOTACE NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM

Výměna stávajícího zdroje topení za tepelné čerpadlo s dotací NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM je možná nejen ve starších rodinných domech, ale i v novostavbách. Tepelné čerpadlo v průměru sníží provozní náklady na vytápění domu a ohřev teplé užitkové vody až na polovinu. Jaké jsou tedy podmínky pro získání dotace NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM, kde Vám stát přispěje až 100 000 Kč? Jako současný hlavní zdroj topení musíte mít elektrokotel, elektrické konvektory nebo jiné elektrické vytápění a doba používání tohoto kotle musí být minimálně 2 roky. Pokud si přejete více informací, neváhejte se na nás obrátit a my Vám rádi poradíme :)

3. BEZÚROČNÁ KOTLÍKOVÁ PŮJČKA OD OBCE (v Moravskoslezském, Ústeckém nebo Karlovarském kraji)

Prostřednictvím programu bezúročných kotlíkových půjček od obcí si mohou výměnu kotlů dopřát i domácnosti s nižšími příjmy. Bezúročnou půjčku od obce získáte v případě, že máte nárok na kotlíkovou dotaci, ale nemáte bohužel dostatek svých peněz na pořízení nového tepelného čerpadla. V tomto případě Vám peníze zapůjčí obec prostřednictvím bezúročné kotlíkové půjčky. Obec půjčí na pořízení nového tepelného čerpadla až 200 000 Kč. Pro více informací se obracejte na příslušný úřad Moravskoslezského, Ústeckého nebo Karlovarského kraje.

Přejete si více informací? Potřebujete pomoc s kotlíkovou dotací?  Kontaktujte nás a my Vám rádi pomůžeme.

Na KLIMA ENERGY se můžete spolehnout! Máme zkušenosti a za sebou desítky úspěšných realizací! 

Fotografie z montáží tepelných čerpadel na kotlíkové dotace můžete shlédnout zde: REFERENCE

Děkujeme za zájem o naše služby!

KLIMA ENERGY TEPELNÁ ČERPADLA