klimaenergy.cz

KLIMATIZACE TOPÍ

5.10.2016

Věděli jste, že kvalitní klimatizace vám může doma i topit? Klimatizace fungují na principu tepelného čerpadla vzduch-vzduch, tak proč jej nevyužít například také k vytápění bytu, domu či kanceláře?

Výhody topení klimatizací

1. Rychlé vytopení místnosti
2. Ekologický zdroj vytápění
3. Úspora nákladů za elektrickou energii
4. Filtry, které odstraňují prach, nebezpečné znečišťující látky a alergeny, stejně jako bakterie a viry (včetně chřipkového viru A a koronavirů*)
5. Minimální nároky na údržbu

Tento způsob vytápění patří mezi nejekonomičtější, ale především nejekologičtější možnosti topení.

Při vytápění klimatizací dochází k obrácené distribuci tepla. Venkovní jednotka klimatizace získává teplo z okolního vzduchu. Klimatizace s funkcí topení je vybavena tzv. čtyřcestným ventilem, který podle nastavení obrátí chod chladícího okruhu, takže vnitřní jednotka začne topit a venkovní chladit. Takto vybavené klimatizace se používají převážně na topení v přechodných obdobích, kdy dokáže zajistit požadovanou teplotu mnohem rychleji, než klasické topení a přitom s vysokou účinností, tedy s nízkými provozními náklady. 

Dá se obecně uvést, že z 1 KW elektrické energie vytvoří klimatizace 2,5 – 4 KW tepla, a to v závislosti na venkovních podmínkách a konkrétním typu klimatizace. Většina moderních klimatizací topí až do -20 °C. Na trhu s klimatizacemi jsou však již k dispozici klimatizace (tepelná čerpadla vzduch-vzduch), která dokáží obytný prostor vytopit i když venkovní teploty padnou k - 30°C.

Pokud se navíc rozhodnete pro klimatizaci s funkcí topení a její celkový výkon vám bude doma pokrývat minimálně 60% tepelných ztrát objektu, máte možnost si zažádat o přechod z běžné sazby na sazbu tepelných čerpadel D 55. Podmínky přidělení tarifu závisí na konkrétním regionu. Díky tomu je navíc návratnost počáteční investice za klimatizaci velmi rychlá.

 

Příklady tepelného čerpadla vzduch-vzduch

DAIKIN EMURA II FTXG-LS-LW / RXLG-M

Efektivita a luxus jdou ruku v ruce s tímto oceňovaným produktem. Jednoduše se zamilujete, i když je venku -25 °C. Topný výkon při -15 °C je 3,6 nebo 4,2 kW s rekordní účinností 3,1 resp. 2,8! Navrženo v Evropě, splňující estetické požadavky i těch nejnáročnějších klientů. Wi-Fi zdarma! Ovládejte jednotku kdykoliv a kdekoliv pomocí vašeho smartphonu nebo tabletu s možností týdenního programování.

Společnost Daikin navíc uvádí novou řadu spolehlivých klimatizací BLUEVOLUTION, která vám doma zajistí dokonalý komfort po celý rok. Díky novému chladivu se může pochlubit nejvyšší energetickou účinností (A +++). Užijte si také možnost naprostého ticha. Klimatizační jednotky Daikin Bluevolution vytvářejí perfektní klima pro relaxaci ve dne i v noci, aniž by vás jakkoli rušili. Hladina hluku těchto jednotek dosahuje pouhých 19dBA, jejich provoz je tedy sotva slyšitelný.

DAIKIN EMURA

SINCLAIR ARCTIC SÉRIE

Jedinečný a ničím nerušený design v každém detailu - to je série ARCTIC. Stříbrné provedení, perfektní zpracování dílů a tichý provoz jsou jen část vlastností této klimatizace. LED displej je netradičně ukryt pod čelním panelem, který následně prosvěcuje. Z dalších funkcí musíme zmínit topení do -30°C venkovní teploty a integrovaný WiFi modul.

SINCLAIR ARTIC

SAMSUNG BEST SERIE AR9000

 Nová stylová klimatizace od spol. Samsung je vhodná pro vkusně a moderně zařízené prostory. Jednotky se vyrábí o chladícím výkonu 2,5 kW a 3,5 kW. A funkce nejvyšší řady klimatizace Samsung můžete shlédnout zde:

SAMSUNG BEST AR9000

Příliš mnoho informací? Potřebujete poradit? Ozvěte se nám hned na info@klimaenergy.cz a my Vám rádi pomůžeme!

Pokud si přejete zrovna zpracovat zdarma cenovou nabídku, domluvte si schůzku zde anebo nás kontaktujte na telefonu 773 131 373.

Děkujeme Vám za zájem o naše služby. KLIMA ENERGY s.r.o.